10

Апартамент ново строителство в затворен комплекс, южен Софийски район.
Чиста жилищна площ 82м2( без терасите) .
Реализация  – 2017-2018 г.

Жилището е закупено с инвестиционна цел. Заданието е : с умерени средства да се ремонтира и обзаведе за да се отдава  под наем.

Направени са най- належащите промени по електро и ВиК инсталациите. Запазени са основните позиции на  ключове и контакти, само са допълнени с луни в окачените  тавани

и скрито осветление в дневната. Не са правени никакви архитектурни промени.

Баните са облицовани с гранитогрес в среден ценови диапазон и са оборудвани със затворени,

душ кабини по поръчка. Долните шкафове с мивките са на Икеа, а над тях са изработени по поръчка ( мебели DL) плитки шкафове с огледални врати.

Спалнята е изцяло с мебели на Икеа, като акценти в нея са тапетът зад леглото и кръглите

огледала над скрина.

Стаята за гости е проектирана така, че с леки трансформации да се превърне в детска. Основните мебели са от Икеа, но са допълнени с поръчкови елементи ( Табла, плот и страница при скрина, основи за френски легла). Зад леглата има тапет, цветовете от който са прехвърлени в завивките и пердетата.

Кухнята е поръчково изпълнение ( ателие DL) и част от нея е разработена като мини остров с лице и врати обърнати към меката мебел. Масата за хранене се явява естествено продължение на кухнята и острова. Ъгловите пространства в кухнята са решени с два броя ъглови механизма, тип кошници и 100% изваждане извън шкафовете. Материалите са изцяло ПДЧ с ламинатно покритие . Изключение правят няколкото  декоративни рафта в крайната колона, които са изработени от МДФ в цвят и повтарят част от цветовете  на композицията при телевизора            ( Икеа).

Разстоянието от колоната до прозореца( зад дивана ) е уплатнено с мебелен елемент и вградено осветление. Идеята за това решение е продиктувана от по- дългия диван, който застава пред въпросната колона.

Наличната ниша зад входната врата е усвоена с вграден гардероб с плъзгащи се огледални врти. По този начин се постига визуално разширение в зоната и допълнително светлина, тъйкато огледалата са срещу  прозореца в  дневната.

10marin
  • 1.2 K